Kannanotto Ukrainasta lähteneiden auttamiseksi. 

Kannanotto Ukrainasta lähteneiden auttamiseksi.

Kotkan Perussuomalaisten valtuustoryhmä ja hallitus.

 

27.2.2022

 

Kotkan Perussuomalaiset esittävät, että Kotkan kaupungin on pistettävä oma kortensa kekoon koskien Ukrainan kriisiä. Ukrainassa miehet ovat saatelleet naisia ja lapsia rajoille turvaan ja lähteneet itse puolustamaan maataan aseellisesti. Nämä Ukrainasta päässeet perheet ovat nyt vailla suojaa Puolassa, Slovakiassa, Unkarissa, Romaniassa ja Moldovassa ja heitä tulee auttaa.

Kotkan asunnoilla on Karhuvuoressa purkamispäätöksen saanut kerrostalo. Kotkan tulisi nyt ensisijassa omistajaohjauksen kautta estää sen purkaminen ja varata se Ukrainasta tuleville ihmisille. Kerrostalon purkamisella ei kuitenkaan ole kiire. Samalla Kotkan tulee lähettää linja-auto hakemaan Puolasta sotaa pakenevia perheitä välittömästi. Siellä on Kriisi, johon täytyy reagoida NYT. Tarvittaessa Kotkan Perussuomalaiset järjestävät vaikka kuljettajan. Organisointiin ja kuljetuksen tilaamiseen tarvitaan kuitenkin kaupunkia.

Kotkalaiset ovat erilaisilla sosiaalisen median alustoilla ilmaisseet halunsa auttaa, joten kaupungin olisi nyt ensi sijassa huomioitava kuntalaisten tahto. Linja-auton kyydissä sinne suuntaan voisi mennä avustustavaraa ja takaisin tullessa sotaa pakenevia perheitä. Asunnot voitaisiin kalustaa vapaaehtoisvoimin ja tämä palvelisi samalla sitä auttamisen halua, jota kotkalaiset tällä hetkellä osoittavat.

Ukrainalaiset eivät tarvitse Suomessa oleskeluun muuta, kuin paperit ensimmäisen 3kk aikana. Jos heidän täällä olonsa pitkittyy, on heillä oikeus hakea myös turvapaikkaa. Olisi viisaampaa sijoittaa heidät omaan kerrostaloon ennemmin, kun jo olemassa olevaan vastaanottokeskusjärjestelmään. Ukrainalaisten integroituminen nuorten turvapaikanhakijamiesten sekaan voisi olla ennemmin katastrofi, kuin pelastus, etenkin jos heidän omat miehensä ovat Ukrainassa sotimassa venäläisiä vastaan.

Ukrainalaisilla pakoon lähteneillä perheillä on hätä. Asiaan pitää reagoida heti. Äidit ja lapset ovat tällä hetkellä avuttomassa tilassa vailla majoitusta ja sanititeettitiloja vieraassa maassa, pahimmassa tapauksessa yöpymässä ulkona. He ovat tämän päivän evakoita, joita tulee auttaa.

 

Kotkan Perussuomalaiset lähestyvät myös omaa eduskuntaryhmäänsä.

Ukrainasta pakeneville on tarjottava välittömästi apua. Ukrainaa tulee myös välittömästi auttaa puolustautumaan vihollista vastaan. Vihollinen ei ole Venäjän kansa vaan Venäjän päättäjät. Kuitenkin Venäjän kansa on ainoa, joka venäjällä voi asian suunnan muuttaa. Slava Ukrajini!

Lisätietoja:

Olli Kekkonen, Kotkan Perussuomalaiset.

olli.kekkonen@nulllive.fi

040 769 3324

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa